Capacitat de càrrega

Aprofitament màxim que es pot fer d’un determinat recurs natural per garantir-ne la renovació futura.

Els biòlegs parlen de la capacitat de càrrega com del nombre màxim de membres d’una espècie que un hàbitat pot suportar indefinidament.

La capacitat de càrrega és el concepte clau que fonamenta   i explica la necessitat  de fer un ús sostenible dels recursos naturals. L’home juntament amb 1,7 milions d’espècies d’animals i plantes, no pot evitar, per molt evolucionat que estigui, tenir en compte les lleis de la natura, i per tant, si vol perpetuar-se indefinidament, ha de consumir els recursos naturals a una velocitat inferior a la seva capacitat de reposició. (Xercavins, Josep i Carrera, Enric. Sostenibilitat, globalització i medi ambient. Càtedra UNESCO de la UPC)

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Medi i Societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s