25 anys de l’accident nuclear de Vandellòs.

Aquest diumenge es van complir 25 anys de l’accident nuclear de Vandellòs I. El Periódico ha publicat un seguit de reportatges que crec que ens acosten a la realitat nuclear del nostre territori. L’accident del 19 d’octubre de 1989, va ser qualificat pel Consell de Seguretat Nuclear de nivell 3 a l’escala INES (incident seriós).

L’incident va fer revisar la política energètica del moment que s’encaminava cap a la nuclearització del territori, i va posar en qüestió la creença en la seguretat del model de centrals nuclears. Més tard el successius accidents, i de manera molt concreta el de Fukushima (Japó) al 2011 marcaran les polítiques sobre energia nuclear de molts països. Alemanya ha anunciat una total aturada nuclear, la major part de països han endurit els protocols de vigilància i seguretat de les instal·lacions, a Espanya la moratòria nuclear ha aturat la construcció de nous recintes.

Articles del Periódico (19/10/2014)

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Energia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s