Conca hidrogràfica

Conjunt de terres i aqüífers (formació geològica porosa a través de la qual flueix l’aigua subterrània) que aporten les seves aigües al curs (el curs fluvial és el recorregut d’un riu des del naixement fins a la desembocadura) d’un mateix riu, El cabal fluvial (variació de la quantitat d’aigua que travessa una secció d’un riu en la unitat de temps) i el règim fluvial (variació de la quantitat d’aigua o cabal d’un riu al llarg de  l’any) depenen de la quantitat d’aigua que rep la conca del riu al llarg de l’any.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Diversitat Territorial i Paisatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s