Règim fluvial

Variació de la quantitat d’aigua o cabal al llarg de  l’any. Veure gràfic de cabal o hidrograma.

Per règim fluvial s’entén el sistema habitual de fluència d’un riu al llarg de l’any, i s’estudia a partir de valors modulars basats en sèries de més de 30 anys. Els elements més determinants d’un règim fluvial són l’abundància, el ritme i el tipus de precipitacions. Els règims fluvials es representen mitjançant histogrames, en els que en l’eix d’abscisses es representen els mesos de l’any i en el de coordenades els comportaments mensuals (mòdul mensual/mòdul anual). A Espanya bàsicament trobem règims fluvials simples pluvials, nivals i mixtes i règims complexos.

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Diversitat Territorial i Paisatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s