Model de transició demogràfica

Model utilitzat per explicar l’evolució de la població del Regne Unit, a partir de la Revolució Industrial, que va passar d’un creixement gairebé inexistent a causa de l’elevada mortalitat, a un també creixement nul provocat per una baixa natalitat. Tradicionalment s’ha aplicat per explicar la dinàmica de la població de molts països al món, entre ells Espanya.

El model va ser formulat pel demògraf nord-americà Warren Thomson, que va definir quatre fases d’evolució considerant les dinàmiques de les natalitats i les mortalitats al llarg del temps.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims trenta-dos anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari dinàmica i estructura de la població. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s