Ciutat compacta.

Tipus de ciutat en què hi ha poc espai entre les construccions i on els edificis guanyen alçada per compensar l’escassetat de sòl. La densitat de població és alta. Aquest model de ciutat es comença a considerar més sostenible que la tradició dominant dels darrers anys de dispersió de població cap a  les perifèries (ciutat difusa). Per sostenibilitat urbana entenem un model més equilibrat ambientalment, que afavoreix l’habitabilitat, redueix la pol·lució, ja que permet una mobilitat més eficient, amb major qualitat dels espais públics, amb menys consum energètic i més integrada en l’entorn territorial.

(Font: Torres Nadal, José María. (2004). Por una nueva teoría arquitectònica de los centros históricos. Arxiu de La ciudad viva.)

La ciutat compacta presenta una estructura i una trama urbana amb una certa compacitat, és una ciutat cohesionada socialment que genera espais de sociabilitat, crea un territori urbà amb proximitat dels seus ciutadans als serveis, propicia la trobada d’activitats i permet el desenvolupament de la vida en comunitat.

 

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari la ciutat i els sistemes urbans. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s