Guetització.

Procés pel qual un grup humà esdevé marginat en un barri determinat, arribant a una situació de marginalitat.

Gueto: secció d’una ciutat on resideix una agrupació de persones que comparteixen les mateixes característiques ètniques i culturals. Acostumen a configurar àrees marginals, d’aïllament prolongat respecte a la resta de la ciutat, i degradades.

Àrea degradada: espais urbans amb presència d’habitatges en mal estat de conservació i mancances en infraestructures i equipaments.

Font: Bloc de Geografia.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari la ciutat i els sistemes urbans. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s