Regió urbana

Estem parlant d’una aglomeració urbana de diferents ciutats que tenen funcions similars o bé complementàries (administrativa, comercial, industrial, comunicacions) i cap d’elles destaca sobre l’altra. Exerceix influència sobre un territori extens que té una elevada densitat de població, una gran concentració d’infraestructures viàries i productives i molts fluxos comercials i intercanvi entre els diferents nuclis.

Els nuclis urbans que formen una regió urbana es caracteritzen per tendir a una especialització en usos residencials, comercials, industrials, de serveis, etc. Per exemple, quan hi ha una ciutat central, aquesta s’especialitza en activitats terciàries, mentre que els altres nuclis sota la seva influència s’especialitzen més en usos residencials, industrials i d’equipaments comercials i d’oci. La diversitat de funcions genera una dependència entre tots els nuclis.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s