Un món de megalòpolis.

Aquí teniu dos mapes interactius sobre el creixement urbà al món en els pròxims 35 anys. Interessant aproximació al fenomen.

Enllaços:

Bright lights, big cities (The Economist). Mapa interactiu que mostra l’evolució de la urbanització al món des de 1950 a 2030. Podeu veure la població de les principals ciutats, pitgeu damunt de cada cercle proporcional i us sortirà un gràfic amb l’evolució demogràfica de cadascuna d’elles.

Cities: an interactive data visual. (International Institut for Enviroment and Development). Mapa interactiu on podem veure l’evolució urbana al món des de 1800 fins a 2030. Situant-nos damunt de cada punt en el mapa obtenim la població en una data determinada. En el requadre superior ens van apareixent informació sobre les grans megalòpolis de cada moment històric. Si pitgem grid, ens apareixen les grans ciutats del moment en cercles proporcionals.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Tema 13. El procés d'urbanització i les xarxes urbanes.. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s