Sistema econòmic

De forma clàssica els sistemes econòmics es defineixen com la forma d’organització social que permet donar resposta a: què produir, com produir i per a qui produir. Per tant, ens referim al conjunt d’institucions i relacions (jurídiques, tècniques, etc ) que permeten l’organització econòmica de la societat.

Històricament s’ha parlat de tres models econòmics: l’economia de mercat, basada en la llei de l’oferta i la demanda; l’economia planificada, en la qual és l’Estat qui dirigeix i pren les decisions i l’economia mixta, que es vincula al mercat per fer efectiva l’assignació de recursos, tot i que l’Estat es reserva el seu funcionament i regulació.

 

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s