Deslocalització industrial

Moviment que fan algunes empreses i que consisteix a traslladar alguna de les seves indústries  a països on els costos laborals són inferiors. Altres raons de la deslocalització són: legislacions menys restrictives amb el medi ambient, condicions de treball més flexibles que permetin menys seguretat en el treball, augment de  la jornada laboral …

La deslocalització industrial genera importants conflictes socials als països afectats. Com que generalment són grans empreses les que traslladen les seves plantes de producció a altres països, deixen a l’atur un nombre molt gran de treballadors formats per a una feina específica. Sovint de les grans empreses industrials en depenen tot un conjunt de petites i mitjanes empreses que les proveeixen dels components necessaris en el seu procés productiu. La deslocalització afecta també tot aquest conjunt de proveïdors, posant en risc la seva continuïtat i viabilitat. L’augment de l’atur comporta un augment de la despesa social per part de l’administració pública.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s