Transgènic

Organismes que han estat modificats genèticament (OMG), intercanviant gens amb altres espècies, la major part són plantes destinades a l’alimentació.

Parlem d’aliments als quals s’ha alterat el seu ADN per aconseguir certs avantatges. El moresc i la soja, són dos dels aliments d’origen vegetal als que més s’ha sotmès a processos d’alteració genètica, amb l’objectiu que siguin més resistents a les plagues i a les inclemències del temps.

Conreus realitzats amb llavors modificades genèticament en laboratori per fer-los més resistents a les plagues, a les condicions ambientals adverses, o per fer-los més atractius.

Solament deu multinacionals al món controlen quasi el 70% del mercat mundial de llavors, el que significa que els i les agricultores tenen poca capacitat d’elecció.

Veure Greenpeace: Transgènics.

 

Anuncis

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s