Capital

El capital és un dels factors de producció, junt amb el treball i la terra. De manera general parlem de qualsevol element que té un valor i serveix per produir béns o serveis. La finalitat del capital es produir interès, un valor que se suma al ja existent.

Econòmicament és el conjunt dels béns produïts que serveixen per produir altres bens. També s’anomena a la suma de diners que es troben en el mercat financer (accions, obligacions, fons públics …).

Parlem de dos tipus de capital: el productiu vinculat a l’activitat industrial i els serveis i el financer (de capitals, de divises i d’assegurances) vinculat a la borsa i a l’activitat especulativa. Aquest últim és el que ha crescut més en els darrers anys (es calcula un moviment d’1,5 bilions de dòlars al dia).

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s