Modelat glacial

Tipologia de modelat provocat per l’acció de les acumulacions perpètues de gel. És un fenomen propi de l’era Quaternària (a més de la formació de terrasses fluvials). El glacialisme va afectar les serralades més altes: Serralada Cantàbrica, Pirineus, Sierra Nevada, Sistema Central i Sistema Ibèric. El modelat glacial es veu reflectit en diferents formes de relleu: llacs, circs petits, valls en forma d’U i grans acumulacions de materials arrossegats (morrenes). A la Península, per la seva altitud, la majoria de glaceres van ser de circ i quan es van fondre els gels van originar petits llacs. Exemple: Els Llacs de Covadonga són d’origen glacial (Picos d’Europa).

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Diversitat Territorial i Paisatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s