Turó testimoni

Turó testimoni. Font: http://apuntesdegeografia.com/ [Consulta 09/11/2015]

Turó testimoni. Font: http://apuntesdegeografia.com/ [Consulta 09/11/2015]

Muntanya prominent de cim pla i vessants abruptes que com a conseqüència dels seus materials més resistents han estat menys erosionats que els materials que els envolten. Es dóna en un relleu tabular o horitzontal (conjunt de materials durs i tous disposats horitzontalment, on l’erosió ha anat dibuixant paisatges horitzontals), format gràcies a l’erosió diferencial per agents com l’aigua, el vent … Són molt comuns a les conques sedimentàries de les dues submesetes i a la depressió de l’Ebre.

 

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Diversitat Territorial i Paisatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s