El carbó es converteix en la segona font d’electricitat a Espanya al 2015.

Mentre la Xina invertia en energies renovables (2015) i abandonava progressivament el carbó, Espanya feia el camí contrari. Al 2015 l’ús del carbó va augmentar en un 24% respecte al 2014, convertint-se en la segona font d’electricitat (20,3% de demanda elèctrica) per davant de l’eòlica que es va situar en un 19,1,%, sent superat solament per l’energia nuclear amb un 21,7% de la demanda.

Font: http://www.ree.es/ [en línia] [Consulta 18/01/2015]

Font: http://www.ree.es/ [en línia] [Consulta 18/01/2015]

Font: http://www.ree.es/ [en línia] [Consulta 18/01/2015]

Font: http://www.ree.es/ [en línia] [Consulta 18/01/2015]

Les raons cal buscar-les en a menor aportació de la hidroelèctrica com a conseqüència de les baixes reserves hídriques i als baixos preus del carbó en els mercats internacionals per la caiguda del consum a la Xina i el Estats Units.

Al 2016 es mantindrà aquesta tendència, tot i que les energies renovables milloraran la seva presència en el mercat elèctric espanyol malgrat la manca de noves instal·lacions.

Les dades compliquen el compliment per part d’Espanya dels objectius europeus en matèria d’energies renovables per al 2020 i situa a les empreses d’energies renovables en una situació complicada i amb la necessitat de continuar la seva expansió en els mercats estrangers.

(Font: La Xina rebaixa el carbó i aposta per les renovables (La Vanguardia 17/01/2016)

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Energia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s