Agricultura extrensiva de secà

Localitzada als països de l’Àfrica Subsahariana i en algunes zones d’Amèrica i Àsia. Es tracta d’una agricultura de subsistència, tradicional i de secà, extensiva i caracteritzada pel policultiu. La ramaderia hi juga un paper important en proporcionar l’adob que ha de permetre l’explotació del sòl. La població es concentra en petites aldees al voltant de les quals trobem les terres conreades. Les terres es divideixen en diferents fulles, sovint se’n deixa una en guaret perquè el sòl recuperi fertilitat i hi pasturi el ramat, mentre que a la resta s’hi van rotant els cultius (cacauets i mill). Igual que en l’agricultura per cremació, la pressió demogràfica fa que augmenti la superfície conreada i impedeix la recuperació de la terra, provocant el seu esgotament per sobreexplotació.

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s