Agricultura mediterrània.

Localitzada al sud d’Europa, en els països de la conca Mediterrània, Espanya, França, Itàlia, Portugal i Grècia. És una agricultura tradicional que per entrar en l’economia de mercat, ha hagut d’adaptar-se a noves tècniques amb l’objectiu d’augmentar la productivitat. Actualment, combina una agricultura de secà amb baixos rendiments, dedicada a la trilogia mediterrània (olivera, blat i vinya), amb una agricultura de regadiu d’arbres fruiters i hortalisses més rendibles.

Tanmateix, existeixen hivernacles on es conreen alguns productes tropicals i també s’han introduït conreus dedicats a la indústria com el cotó, el lli o el tabac.

 

Anuncis

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s