Taxa d’obertura comercial

La taxa d’obertura comercial (tasa de cobertura en castellà)  mesura la relació entre les exportacions d’un país i les seves importacions. En principi la relació fa referència exclusivament al comerç de mercaderies, però amb el temps i amb l’augment d’intercanvis de serveis entre les economies també el trobem referit al comerç de bens i serveis.

Així doncs, quan les exportacions són més grans que les importacions, la taxa és més gran de 100 i coincideix amb un superàvit de la balança comercial, mentre que quan les importacions són majors que les exportacions es correspon amb un dèficit de dita balança i la taxa és menor de 100.

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s