Biogeografia

Branca de la ciència que estudia la distribució dels éssers vius sobre la terra i les causes que determinen aquesta distribució. La podríem definir com la geografia de la biosfera.

Es tracta d’una ciència descriptiva i interpretativa que pretén explicar com els éssers vius es distribueixen en diferents tipus d’agrupacions o categories: espècies, hàbitats, ecosistemes, biomes, paisatges … Una de les seves aplicacions més importants és l’ordenació del territori i la distribució d’hàbitats i espècies.

La biogeografia està integrada dins de la Geografia Física, tot i que també interessa a la biologia i es recolza en conceptes que procedeixen de la botànica, la zoologia, l’edafologia i altres ciències de la natura.

És una disciplina transversal entre les ciències naturals i la geografia.

 

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Medi i Societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s