Fracking

Es tracta d’una tècnica per extraure gas natural de jaciments no convencionals. La idea és explotar el gas acumulat en els porus i esquerdes de certes roques sedimentàries estratificades de gra fi o molt fi, generalment pissarres o margues, que al ser poc permeables impedeixen el moviment del gas cap a zones de més fàcil extracció.

Per a dur a terme el procés cal fer cents de pous ocupant grans àrees de territori (la separació entre pous és de 0,6 a 2 km) i injectar-hi milions de litres d’aigua carregats amb un còctel químic i tòxic. Sabem que com a mínim hi han 260 substàncies químiques presents en els 197 productes que s’utilitzen i alguns d’ells sabem que són tòxics, cancerigens  i que poden provocar mutacions en els éssers vius.

Veure: article d’Equo

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Medi i Societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s