Balanç energètic de l’atmosfera terrestre

Balanç energètic de l'atmosfera de la Terra. Font: http://cambioclimaticoglobal.com/ [Consulta: 05/12/2016]

Balanç energètic de l’atmosfera de la Terra. Font: http://cambioclimaticoglobal.com/
[Consulta: 05/12/2016]

El Sol escalfa la superfície de la Terra, part d’aquest calor retorna a l’espai exterior (37’5%) mentre que la resta queda retinguda pels anomenats gasos d’efecte hivernacle, permeten que la temperatura mitjana de la Terra es situï sobre els 14ºC i per tant, fent possible la vida tal i com la coneixem.

Aquest fenomen es dóna de forma natural. En els darrers anys ha augmentat la proporció de gasos que provoquen aquest efecte (CO2, metà CFC …), impedint que l’energia, o escalfor, que emet la superfície de la Terra surti cap a l’exterior. Com a conseqüència assistim a una pujada de la temperatura global de l’atmosfera i s’origina l’escalfament global i canvi climàtic.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Medi i Societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s