PIME

El terme es refereix a la petita i mitjana empresa. El sector està constituït per empreses que no superen els 250 treballadors i amb un volum de negoci per sota dels 50 milions d’euros i/o amb un balanç general anual que no supera els 43 milions d’euros.

Espanya es caracteritza per tenir un sector industrial basat en les PIME, un 99% del total del teixit industrial de l’estat. Aquesta característica genera tot un seguit de problemes al sector industrial espanyol: limita la seva productivitat donades les dificultats d’incorporar capital humà i tecnològic, limita el desenvolupament de processos innovadors, la internacionalització de l’activitat i l’aprofitament de les economies d’escala.

Veure article: El 61% de las empresas de autónomos no superan los cinco años (El País. 4/03/2016)

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en General, Tema 9. El sector secundari. Indústria i construcció., Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s