Paral·lels / Latitud

Els paral·lels són cercles perpendiculars a l’eix terrestre que van disminuint a mesura que s’aproximen als pols. El paral·lel major és l’Equador, que divideix la Terra en dos hemisferis iguals.

Sobre els paral·lels es mesura la latitud . És l’angle que forma el paral·lel sobre el qual està el lloc que volem localitzar amb l’Equador (paral·lel 0º). La latitud es mesura des de 0º a 90º (1º = 60’; 1’ = 60’’), tant al nord com al sud de l’Equador.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en 1r Trimestre, Vocabulari general de Geografia (una ciència per al s. XXI). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s