Paral·lels / Latitud

Els paral·lels són cercles perpendiculars a l’eix terrestre que van disminuint a mesura que s’aproximen als pols. El paral·lel major és l’Equador, que divideix la Terra en dos hemisferis iguals.

Sobre els paral·lels es mesura la latitud. És l’angle que forma el paral·lel sobre el qual està el lloc que volem localitzar amb l’Equador (paral·lel 0º). La latitud es mesura des de 0º a 90º (1º = 60’; 1’ = 60’’), tant al nord com al sud de l’Equador.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en 1r Trimestre, Vocabulari general de Geografia (una ciència per al s. XXI). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s