Glaciació

Procés climàtic en el qual i com a conseqüència d’una caiguda generalitzada de la temperatura del planeta, es produeix una expansió dels gels per zones extenses de la superfície de la Terra.

Al llarg de les diferents eres geològiques hi ha hagut diverses glaciacions, la més important per la seva influència i empremta en el paisatge actual és la glaciació quaternària.

Les diferents crisis climàtiques van originar alternances de períodes glacials molt freds i períodes interglacials amb temperatures més elevades.

Períodes glacials: Donau, Günz, Mindel, Riss i Würm. Després de la darrera glaciació (Würm) es va iniciar l’actual període postglacial (Holocè).

El resultat actual d’aquest procés de glaciacions és el modelat glacial, modelat ocasionat per l’acció erosiva dels glacials pel moviment de les geleres. Sols es localitza a les zones d’alta muntanya, on hi ha hagut glacials quaternaris (Serralada Cantàbrica, Pirineus…).

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en 1r Trimestre, Vocabulari Diversitat Territorial i Paisatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s