Peneplà

Superfície amb pendent molt sua i amb valls de fons molt ample per les quals les aigües dels rius circulen tranquil·lament.

Forma de relleu que acostuma a ocupar grans extensions i que per efecte de l’erosió, té una superfície ondulada. Està formada per materials antics i erosionats (granits, quarsites, i pissarres). A Espanya es localitza a la zona oest de la submeseta nord (tipus granític) peneplà de Zamora i Salamanca.

El mateix paisatge el trobem a Extremadura, una extensió que té entre 300 i 500 m d’altura i que està travessada pels rius Tajo i Guadiana, amb paisatges naturals com és  el de la devesa.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Diversitat Territorial i Paisatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s