Reconversió industrial

Política a través de la qual es tracta d’estimular i de donar suport a processos d’adaptació ràpida de la indústria i els subsectors, o d’algun factor de producció, d’un determinat país a condicions tècniques o econòmiques sobtadament modificades.

Parlem de polítiques encaminades a posar fi a les crisis industrials. Les empreses en crisi han de sotmetre’s a un seguit de mesures correctores (reduccions de plantilla i producció, sanejament econòmic, etc.) Les regions afectades se sotmeten a reorganitzacions del seu teixit industrial.

La reconversió consisteix a crear les condicions necessàries perquè el sistema productiu, en les seves parts més afectades per la crisi i els avenços tecnològics, es posin al dia, amb l’objectiu de garantir el desenvolupament de les empreses rendibles econòmicament i socialment. Les ZUR (Zones d’Urgent Reindustrialització) del 1985 serien bons exemples d’aquests processos de reconversió i reindustrialització.

A Espanya fou especialment punyent la reconversió del sector metal·lúrgic a la dècada dels 80.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en 2n Trimestre, Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s