Corba de la demanda

Gràfic que indica la variació de la demanda d’un producte en funció del seu preu. A l’eix horitzontal se situa la demanda i al vertical es representa el preu. La demanda tendeix a abaixar quan els preus augmenten. Una corba de demanda totalment vertical indica una demanda inelàstica, és a dir, que la producció es vendrà independentment del preu; les corbes horitzontals  indiquen que el producte es vendrà a un preu determinat. El punt de trobada entre la corba d’oferta i la demanda, indica en teoria el preu de mercat d’un producte.

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari general de Geografia (una ciència per al s. XXI). Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s