Paisatge rural

El concepte fa referència a la interacció que es produeix entre les activitats agrícoles i ramaderes i l’espai natural. L’espai agrari està format per:

a) Parcel·les: trossos de sòl dedicats al cultiu. Poden ser grans (latifundis, més de 100 ha), mitjanes (entre 50 i 100 ha) i petites (minifundi, menys de 50 ha). Segons la forma que tenen poden ser regulars o irregulars. Segons els límits poden ser camps oberts (openfield, quan la separació és quasi inexistent) o camps tancats (bocage, quan la separació es concreta amb murs o bardisses).

b) Hàbitat rural: espai agrari on trobem els habitatges de la població agrària. Pot ser concentrat (quan els habitatges estan molt juntes formant un nucli) o dispers (quan els habitatges es troben apartades les unes de les altres.

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en 2n Trimestre, Vocabulari Catalunya i Espanya en un món globalitzat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s