Plaques tectòniques

La litosfera està dividida en plaques tectòniques. El territori de la península Ibèrica forma part de la placa Eurasiàtica i es troba prop del límit d’aquesta amb la placa Africana. En aquesta zona de contacte, les grans plaques es fragmenten i constitueixen plaques més petites, com les micro plaques Ibèrica i d’Alborán.

L’àrea de Sierra Morena i la depressió del Guadalquivir formen part de la micro placa Ibèrica, mentre que les Serralades Bètiques pertanyen a la micro placa d’Alborán.

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Vocabulari Diversitat Territorial i Paisatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s