Espai urbà

Definit pels seus trets característics com: una major població, alta densitat de població, elevada extensió i major concentració d’infraestructures, però fonamentalment per la particularitat de les seves funcions urbanes, essencialment les econòmiques, concentrant les activitats i els llocs de treball en els sectors secundari i terciari amb molt poca o nul·la importància del primari.

Cal també considerar l’espai urbà i la seva àrea d’influència (hinterland) com a emissor de serveis (educatius, sanitaris, financers, burocràtics, culturals).

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en 3r Trimestre, Vocabulari la ciutat i els sistemes urbans. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s