Economia circular

Es tracta d’un concepte econòmic que es relaciona amb la sostenibilitat, amb l’objectiu de que els productes, els materials i els recursos (aigua, energia …) es mantinguin dins de l’economia el major temps possible, i que per tant es redueixi al mínim la generació de residus.

Per tant l’economia circular tancaria el cicle de vida dels productes, els serveis, els residus, els materials, l’aigua i l’energia.

És evident que l’actual sistema lineal (extracció, fabricació, utilització i eliminació) de l’economia no funciona, ha esgotat els seus límits. Cada cop més actors comencen a veuere que l’esgotament dels recursos naturals, especialment els combustibles fòssils, és una realitat. Per tant es fa indispensable un nou model de societat que utilitzi i optimitzi els estocs i els fluxos de materials, energia i residus.

Per a més informació sobre l’economia circular: http://economiacircular.org/

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s