Plastificat. Un documental de TV3 sobre el problema dels residus plàstics a Catalunya.

La contaminació del medi ambient és un dels problemes més importants que té el món del segle XXI. Quan parlem de les Cimeres de la Terra, acostumem a pensar que els problemes corresponen als grans actors internacionals, les grans potències i a les grans corporacions. El programa de TV3 30 minuts, aborda el problema del tractament dels residus plàstics a casa nostra.

Una botella de plàstic tarda de mitjana 400 anys en descompondre’s. Als nostres supermercats cada cop venen més productes envasats en plàstic. Molts dels peixos que mengem tenen fibres de plàstic a l’estómac.

Què podem fer? La solució està a les nostres mans. Cal canviar el paradigma de consum i la manera en què vivim.

Article: La ineficiència en la gestió dels residus plàstics a Catalunya, a “30 minuts”

Vídeo: Plastificats

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims trenta-dos anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en BLOC 2. MEDI I SOCIETAT, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s