Medi rural

La seva definició és ambigua, si més no tant com la d’espai urbà. Els criteris que ens permeten determinar un nucli de població rural front un d’urbana no són clars ni uniformes. Podem parlar de criteris numèrics (nombre d’habitants), però són diferents en cada país. També podem intentar una classificació funcional, a partir d’indicadors socioeconòmics, però estan afectats per les distorsions produïdes per la globalització, que ha acabat estandarditzant i terciaritzant les formes de vida a tot el món i que també ha acabat afectant l’espai rural. A més a més, cal considerar les noves tendències de mobilitat de la població, que cada cop més implica un èxode ciutat-camp, o el que es coneix com a neoruralització, típica de les societats postindustrials.

 

Quant a Josep Maria Bofarull

Sóc professor de Geografia i Història a l'institut de secundària de la Selva del Camp. La meva carrera professional s’ha desenvolupat al llarg dels últims vint-i-cinc anys en diferents àmbits laborals, tots ells vinculats a l’educació i la formació. Una de les meves passions és la història, i de manera molt especial la contemporània. M’interessen particularment els moviments socials com a instruments de transformació dels segles XIX i XX, fins a la seva culminació en els moviments de protesta i globalització de principis del segle XXI.
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en 3r Trimestre, Vocabulari la ciutat i els sistemes urbans. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s